Onze visie

We vinden het belangrijk dat ook de jongeren van Oostakker en omstreken een plek hebben om naartoe te gaan. Ons jeugdhuis is er steeds weer voor, door en met jongeren om zo te leren omgaan met anderen, verantwoordelijkheden leren dragen, zaken kunnen organiseren en in groep kunnen werken. Dit willen we bereiken doordat we op een persoonsgerichte manier werken met deze jongeren. Zo blijft de drempel naar ons Jeugdhuis steeds zo laag mogelijk. 

Doordat we een plek willen zijn waar alle jongeren van Oostakker terecht kunnen, hebben we ook een breed assortiment aan activiteiten voor deze tal van verschillende persoonlijkheden. Van een filmavond naar feestjes, van je hart opluchten naar samen luidkeels meezingen met live bands. Kortom, voor iedereen is er wat te doen. Ons jeugdhuis is een plek waar iedereen welkom is en iedereen het naar zijn zin heeft. 

Onze werking gebeurd op een doordachte en gestructureerde manier waarbij het bestuur, de voorzitter en de leden van belang zijn. Onze voorzitter heeft deze manier van werken gekozen omdat hij ervan overtuigd is dat dit de beste keuze is om op een gestructureerde werkwijze een jeugdhuis te bouwen waar iedereen het naar zijn zin heeft.

Wij streven naar respect voor het bestuur als ook voor alle leden en bezoekers van ons jeugdhuis. Ook is betrokkenheid en groepsgebeuren van belang om onze visie waar te kunnen maken.

Wij zijn een VZW wat wil zeggen dat we niet streven naar het maken van winst maar wel naar een evenwicht met de investeringen zodat we financieel gezond zijn.

We staan open voor feedback en criteria en willen dit gebruiken om van ons jeugdhuis een plek te maken waar jongeren graag langs komen. Zo kunnen wij ook deel uitmaken van de ontwikkeling van deze jongeren